Bart Van Den Eijnde aan het woord

Trump naar Nederland?

De koning heeft president Trump uitgenodigd om de herdenking van de slag bij de Westerschelde bij te wonen.

Daar valt nog wel een en ander over te zeggen. Zeker, de Amerikaanse, maar ook de Engelse, Schotse, Ierse en Poolse militairen hebben deelgenomen aan de bevrijding van Nederland en daar mogen we die jonge mensen nog steeds dankbaar voor zijn. Daar waren echter weinig miljonairszoontjes van het slag Trump bij. Die worden doorgaans niet naar het front gestuurd. Zowel Trump als Bush wisten aan de dienst in Vietnam te ontsnappen en Trump heeft zich later vrolijk gemaakt over John McCain die zo “stom” zou zijn geweest om zich daar krijgsgevangen te laten maken. Maar goed, de Amerikanen hebben Europa destijds gered.

De huidige president echter doet alle moeite om Europa te splijten. Dat doet hij openlijk in Engeland tijdens zijn staatsbezoek van deze week, maar hij laat geen poging onbenut om Europa-sceptische krachten aan te wakkeren het bondgenootschap te ondermijnen. Het is dan ook geen wonder dat 250.000 Britten demonstreren tegen dit bezoek. Dat bevalt hem niet en daarom noemt hij de berichten daarover fake-nieuws.

Inmiddels heeft deze president de grens van 10.000 aangetoonde leugens en onwaarheden gedurende zijn ambtstijd al overschreden. Dat zijn aanhangers daar niet om malen, is inmiddels bekend, maar het lijkt me niet verstandig om zo’n man met alle egards te behandelen. Laat hem lekker weg blijven.