De handen ineen slaan, doorzettingsvermogen en creativiteit

De WerkGroep blikt erg tevreden terug op een mooie en waardevolle informatieavond over wonen in Laarbeek. Een flink groep jongeren was met elkaar en enkele senioren in gesprek over wonen in Laarbeek. En dat was precies waar de jongeren van de WerkGroep op gehoopt hadden bij de start maandagavond in het ontmoetingscentrum, zo vertelde Noortje Verhoeven (DWG) aan het begin van de avond.

Achtereenvolgens luisterden zij naar presentaties over CPO-bouwen, woningverdubbeling via de stichting Statiegeld op Jeugd en over het bouwen van Tiny Houses. Luck Dankers van “Go Tiny Live Free”, zelf woonachtig op de Hopman in Aarle-Rixtel genoot er naar eigen zeggen erg van om jongeren te inspireren over nieuwe betaalbare woonvormen zoals tiny houses en modulaire houtbouw woningen. Amanda Schiltmans van de stichting Statiegeld op Jeugd sprak het uit dat ze hoopte dat een dergelijke verhaal in toekomst ook gehouden zal worden voor de doelgroep van senioren. Deze waren er deze avond immers veel minder en die zijn juist essentieel voor haar werkwijze waarbij de senioren een gedeelte van hun huis verhuren aan jongeren.  En Ramon Opheij (CPO Mariahout) moedigde de jeugd aan om toch vooral lef te tonen en de handen ineen te slaan. Zo zijn zij zelf immers ook begonnen.

Het waren alle drie goede verhalen van mensen die spraken uit eigen ervaring.  Dit maakte nieuwsgierig want in de tweede helft van de avond zagen we mooie bevlogen gesprekken. René van Heugten (fractielid van De WerkGroep) nodigde de aanwezigen uit om als jongeren toch vooral ook elkaars contactgegevens uit te wisselen. Wanneer je als groep verenigd met een goed plan komt, is de kans van slagen immers vele malen groter.  Want inderdaad, het (blijven) wonen in Laarbeek is als jongere niet gemakkelijk te realiseren. Maar deze verhalen toonden ons mooie mogelijkheden om dit met doorzettingsvermogen en creativiteit wel degelijk voor elkaar te krijgen.