Lieshout verdient beter!

Vorig jaar in september zijn we voor het laatst geïnformeerd over de plannen aan De Heuvel in Lieshout. Sindsdien is het aardig stil geworden. Achter de schermen wordt waarschijnlijk hard doorgewerkt aan de plannen.

Wij van De WerkGroep vinden het ontzettend belangrijk dat de inwoners van Lieshout hier actief bij worden betrokken.  De maatregelen rond Covid 19 maken dat echter niet gemakkelijk. Dat begrijpen wij.                            

Laat ons benadrukken dat we het college steunen bij de verdere uitwerking van de plannen en We zien het als een uitgelezen kans om de omgeving rond De Heuvel op te waarderen, maar wel onder voorwaarden.  Hier willen we vooraf duidelijk over zijn:

  1. Men overweegt parkeerplaatsen binnen de kerkgracht bij de St. Servatius kerk. Vergeet dat snel. Niet doen!
  2. De hoogte van de voorgevels zoals we die op de eerste schetsen hebben gezien, is te massaal en te hoog. Dat aanzicht past niet in de omgeving en daar gaan we dus niet mee akkoord. De maximale hoogte moet worden teruggebracht.
  3. Betrek het plein van De Heuvel bij de uitwerking van de plannen, uiteraard mét behoud van de kiosk.
  4. De afwikkeling van het verkeer verdient veel meer aandacht. Alleen als dit goed geregeld is, maakt dit plan kans van slagen.

Laten we er samen met de inwoners van Lieshout een mooi plan van maken.
En ja, dat kost geld. Deze kans doet zich echter maar een keer voor en laten we het dan meteen goed doen.  Lieshout verdient beter!

Fractie De WerkGroep

Rick van Bree

Jos Gruijters

René van Heugten

Nicole Otten