Nieuwjaarsgroet van het bestuur

Beste leden en sympathisanten van DWG,  

Gelukkig Nieuwjaar!
Ik hoop dat het jou en je dierbaren goed gaat.

Als ik dit schrijf heb ik de jaarwisseling net achter de rug en heb ik me op oud-/nieuwjaarsnacht toch vooral verbaasd over de ruime hoeveelheid vuurwerk die toch de lucht in ging en over het ruime aantal bezoekers wat enkelen van mijn buurtgenoten toch meenden te moeten uitnodigen. Het blijft voor ons Nederlanders toch lastig om ons te houden aan beperkingen waarvan we toch allemaal wel weten dat die goed voor ons zijn.

Als optimist denk ik vooral aan de positieve kanten van de lockdown. Thuiswerken lijkt voor velen een prima oplossing; we zijn veel creatiever dan we altijd dachten. Positief ook is dat files en vervuiling verminderen. We hebben in de lockdown minder reistijd en meer tijd voor het gezin of hobby’s.

Natuurlijk smacht ik ook naar minder zieke medemensen en meer persoonlijk contact met familie en vrienden. Ook wij gaan graag op vakantie. Maar naar de vervuilende uitwassen zoals een weekendje met het vliegtuig naar Barcelona voor 45 euro, verlang ik niet terug. Naar meer bewust leven en genieten wel.

Maar gelukkig, het einde lijkt in zicht. Binnen nu en een half jaar zijn we waarschijnlijk allemaal beschermd tegen Corona en kunnen we zelf bepalen of we teruggaan naar het oude of het nieuwe normaal.

Het zal duidelijk zijn dat ik pleit voor een nieuw normaal waarin we meer rekening houden met elkaar en met de gevolgen van ons gedrag voor anderen en voor het milieu en de natuur.

Laten we als betrokken burgers van Laarbeek gaan voor het nieuwe normaal. Een iets aangepast leven waarin we meer oog hebben voor de gevolgen van ons gedrag en consumptie.

Ik wens jullie dat voor 2021!

Theo van Hoek