Veerle verlaat Laarbeek en dus ook de politiek

Veerle van Schaijk, raadslid voor de Werkgroep (DWG) gaat Laarbeek én dus ook de gemeenteraad verlaten. In maart 2020 gaat ze samenwonen met haar vriend Nick,  in Mierlo.

Veerle woont al haar hele leven in Laarbeek. Sinds 2013 werd zij actief bij de Werkgroep, voor haar een logische keuze, vanwege de sociale betrokkenheid en de … ?   Sinds 2014 is zij dan ook enthousiast raadslid.  De vele voorkeursstemmen – zowel in 2014 als in 2018- toonden hoezeer zij gewaardeerd werd door de inwoners. Maar de liefde brengt haar nu naar Mierlo, waar haar vriend Nick zijn drukbezochte horecazaak bedrijft. Dit voorjaar gaan zij definitief samenwonen. En dat betekent dat zij ook de gemeenteraad van Laarbeek zal verlaten.

Als collega’s van De Werkgroep zullen we Veerle enorm gaan missen. We kennen haar als een betrokken, kritisch raadslid, met een goed gevoel voor wat er leeft onder de inwoners. Met veel passie weet zij deze mening krachtig te verwoorden. Tijdens haar raadsperiode heeft Veerle zich onder andere hardgemaakt voor meer betrokkenheid van jongeren bij de gemeentelijke politiek. Mede daardoor werd in 2018 nog de motie aangenomen die het college opdroeg om via een nieuw platform de jongeren te betrekken bij de lokale politiek. Ook was ze jarenlang actief in de commissie ruimtelijke zaken waar ze de visie ruimtelijk domein, waar ze namens de partij veel oog had voor duurzaamheid. Ook heeft zij jarenlang de gemeenteraad – en dus de inwoners van Laarbeek – vertegenwoordigd in het regionale metropooloverleg. Met een transparante houding én een uitgesproken mening was zij voor eenieder een waardevolle gesprekspartner. Wij begrijpen heel goed dat Veerle nu deze keuze maakt en wensen haar heel veel geluk. Maar wat zullen we haar missen. In de raadsvergadering van 30 januari neemt Veerle officieel afscheid van de gemeenteraad.  Op 26 maart zullen we hier als politieke partij DWG tijdens onze jaarvergadering nog uitvoerig bij stilstaan.

Fractie, bestuur en leden van de Werkgroep

Dit artikel verscheen eerder in de Mooi Laarbeek krant van 16 januari.